Големият хит на Европейското първенство през 2016 г. беше една песен, която феновете на сензацията Северна Ирландия не спираха да пеят - Will Grigg's on fire and your defence is terrified. Тя беше посветена на нападателя на Уигън Уил Григ, който не спираше да къса мрежите за клуба си, но така и не записа и минутка на шампионата. 

Авторите на тази песен - феновете на Латикс, обаче също няма да се радват повече на голмайстора. Причината е, че той се уреди с трансфер в един от големите английски отбори, който обаче сега тъне в посредственост - Съндърланд. 

Колкото и да им е тежко на феновете от раздялата, те не могат да упрекнат клуба си, че не е направил всичко, за да запази любимеца. Уигън е отхвърлил цели 8 оферти за него от "черните котки", но последната е била най-изкусителна - 4 млн. паунда, което за третия ешелон на английския футбол си е доста висока сума. 

Така в крайна сметка сделката е била подписана буквално в последната минута на трансферния прозорец, който затвори снощи, а днес Футболната лига на Острова даде разрешение трансферът да се осъществи и така Уил Григ вече ще радва феновете на Съндърланд.