Отборът на Евертън успя да изкове ключов успех с 1:0 при гостуването на Арсенал в двубой от 33-ия кръг на Висшата лига. Бернд Лено си вкара кошмарен автогол в 76-та минута, което се оказа достатъчно за "карамелите" да се поздравят с трите точки. 

16 снимки

Двубоят започна в доста равностойно темпо, след като в първите 10-на минути се стигна единствено до един блокиран удар на Еди Нкетиа. В 12-та минута Гюлфи Сигурдсон качи топката на главата на Калвърт-Люин, който обаче не уцели целта. 

В 18-та минута "артилеристите" видяха как удар на Томас Партей беше блокиран, преди Пикфорд да спаси с лекота добавка на Букайо Сака. В 29-та минута Бернд Лено трябваше да се изявява подобаващо, след като Ричарлисон отправи силен удар. 

Гостите продължиха да стоят малко по-добре на терена и в 39-та минута Сигурдсон застана зад пряк свободен удар от средно разстояние, за да нацели напречната греда на вратата на Лено. 

Евертън стартира добре и втората част, след като в 47-та минута Шеймъс Коулман беше изведен по фланга и намери нахлуващия Сигурдсон, чийто удар обаче беше блокиран в последния момент. 

В 52-та минута играчите на Арсенал си помислиха, че ще получат дузпа, след като Ричарлисон спъна по глупав начин Себайос в наказателното поле. В последствие се оказа обаче, че Никола Пепе е бил в положение на засада при изграждането на атаката и дузпата беше отменена от ВАР. 

В 58-та минута Мейсън Холгейт можеше да си вкара нелеп автогол, но за негово щастие успя да отклони топката в страни от вратата на Пикфорд. Шест минути по-късно Калъм Чеймбърс изпусна голям шанс, след като не уцели вратата на Евертън от около 15-на метра от воле.

Двубоят вървеше към 0:0, когато "карамелите" отбелязаха ключовия гол в срещата. След пробив по десния фланг бразилецът навлезе навътре и от несъществуващ ъгъл стреля, но Бернд Лено направи непростима грешка и остави топката да мине между краката му за 1:0. До края на мача повече голове нямаше и така Евертън се върна в борбата за топ 4, вече само на три пункта зад 4-тия Челси. 

Арсенал - Евертън 0:1

0:1 - Бернд Лено (76, авт.)

Ето и съставите на двата тима: 

Арсенал: Лено, Чеймбърс, Холдинг, Мари, Джака, Партей, Себайос, Сака, Смит Роу, Пепе, Нкетиа. 

Евертън: Пикфорд, Дин, Годфри, Холгейт, Коулман, Сигурдсон, Гомеш, Алан, Родригес, Калвърт-Люин, Ричарлисон.