Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета призова съотборниците си да покажат незабавна реакция, след като изгубиха лидерската си позиция във Висшата лига и завършиха втори в групата си в Шампионска лига.

Европейският клубен шампион на два пъти пропиля аванс в резултата в Русия в сряда при зрелищното равенство 3:3 със Зенит Санкт Петербург, като приключи на второ място в група Н на надпреварата, което означава, че може да срещне отбори като Байерн Мюнхен или Реал Мадрид в осминафиналната фаза.

Разочароващият резултат дойде след свличането до трето място в класирането на Премиършип след съботното поражение от Уест Хем с 2:3, което доведе и до разваляне на впечатляващите дефанзивни показатели до тук през сезона. Момчетата на Томас Тухел, които приемат Лийдс в събота, са без победа в три от последните си пет мача във Висшата лига. Аспиликуета настоява за реакция от Челси, който е на две точки зад новия лидер в първенството и действащ шампион Манчестър Сити.

„Истина е, че се намираме в труден период. В последните два мача представянията ни не са достатъчно добри и това даде отражение и на резултатите. Трябва да покажем реакция. Има много още за какво да играем и да се борим. Във футбола трябва да приемеш тези несполуки, да ги анализираш и да се подобриш. Нуждаем се от това всички да станат по-остри, както индивидуално, така и като отбор. Да се надяваме, че ще започнем да го правим от събота. Трябва да възвърнем тази солидност в целия отбор“, започна испанският национал.

„Знаем, че не сме на топ нивото си в момента. Трябва да покажем реакция в събота пред нашите фенове, и всички заедно да се опитаме да стигнем до победата и да демонстрираме добра игра от първата минута. От там и да започнем да изграждаме нашето самочувствие“, допълни Аспиликуета.