Централният защитник на Тотнъм Тобиас Алдервейрелд ще успее да се възстанови от травмата си доста по-рано от очакваното, но въпреки това остава аут за изпълнения с мачове празничен период.

Белгийският национал получи контузия в бедрото и според първите прогнози трябваше да се завърне най-рано през април. Сега стана ясно, че 28-годишният играч реално ще бъде извън строя до края на януари и през февруари отново ще попада в сметките на мениджъра Маурисио Почетино.

Отначало Тотнъм помисли, че губи Алдервейрелд чак до април

„Шпорите” се надяваха Алдервейрелд да бъде на линия поне за края на натоварената програма, ала това няма да се случи. Все пак утешението е, че един от най-стабилните им бранители ще бъде готов за може би най-тежката част от сезона във Висшата лига откъм съперници. На 31 януари те играят срещу Манчестър Юнайтед, а след това идва ред на мачовете срещу Ливърпул (3 февруари), Арсенал (10 февруари) и първият 1/8-финален мач срещу Ювентус (13 февруари).

Финансовият инат на Тотнъм гони един от най-добрите

За двубоя с Юнайтед отсега се знае, че Алдервейрелд ще отсъства, като надеждите на клуба и играча са свързани по-скоро с останалите от възловата поредица.