Халфът на Брайтън - Мойсес Кайседо, има готовност да отиде в Арсенал и дори вече се е договорил за личните си условия с „топчиите“.

Лондончани искаха да привлекат еквадорския национал още през януари, когато бяха готови да дадат 70 милиона паунда на Брайтън, а самият Кайседо подаде молба за трансфе. Тогава южняците обаче не го пуснаха.

Сега ситуацията е различна, след като след последния мач мениджърът Роберто Де Дзерби потвърди, че Алексис Мак Алистър и Кайседо най-вероятно са изиграли последните си двубои в синьо и бяло.

Счита се, че Челси също проявява интерес към Кайседо, но самият футболист предпочита Арсенал. Причината е повече от логична - „артилеристите“ ще играят в Шампионската лига, докато „сините“ останаха 12-и в първенството и ще играят единствено и само във вътрешните турнири.

Потенциална сделка ще означава, че Арсенал ще трябва да извади доста сериозна сума за играча, но все пак парите вероятно биха били по-малко от тези, които биха били дадени за Деклан Райс, който ще струва поне 100 милиона паунда.