Пристигналият на "Анфийлд" през лятото - Артур Мело е наел собствен фитнес екип, за да си осигури бърз старт под ръководството на Юрген Клоп, според различни източници. Полузащитникът на Бразилия и Ювентус, който е под наем в Ливърпул до следващото лято, пристигна в последните дни на трансферния прозорец и влезе като резерва при загубата на "червените" с 1:4 от Наполи в Шампионската лига по-рано този месец.

Въпреки че даде дебюта си на Артур сравнително бързо, Юрген Клоп реши да не използва плеймейкъра срещу Аякс следващата седмица. 26-годишният футболист получи няколко контузии на подколянното сухожилие и глезена в Ювентус, след като пристигна от Барселона като високо оценен младеж през 2020 г. Чувайки, че новият му мениджър планира да „внимава“, преди да го използва твърде често, Артур е наел свой личен фитнес екип, за да го вкара бързо във форма, след като пропусна по-голямата част от предсезонната подготовка на Ливърпул.

„Сега Артур има нужда само от футбол – и особено от тренировки, така стоят нещата“, каза мениджърът на „червените“ по-рано този месец. „Той се справя добре, той наистина дава всичко от себе си в тренировките, трябва да бъдем внимателни и с него и тогава ще видим дали можем да го използваме.“

Според The ​​Times, диетологът Хоана Песоа Дел'Оро, физиотерапевтът Адриан Мартинес Кастро и фитнес треньорът Даниел Естебан Лабарка Енсина са се присъединили към Артур на "Анфийлд", за да помогнат за неговото развитие.