Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че неговият тим трябва да си спечели правото да стане шампион във Висшата лига, отколкото да разчита на някакви вероятни санкции за директния конкурент Манчестър Сити. Арсенал е лидер във временното класиране в английския шампионат с 50 точки, с пет повече от втория Манчестър Сити и мач по-малко. В събота лондончани ще посрещнат Брентфорд в двубой от 23-ия кръг, а следващата сряда ще бъдат домакините на „гражданите“.

94 снимки

Артета иска Арсенал да се пребори за титлата в Англия на терена. „Трябва да гледаме в собствената си градина“, отговори испанският специалист на въпрос дали отборът му трябва да бъде подготвен да се възползва от възможното разсейване в лагера на Сити.

„Да се концентрираме върху това, което трябва да направим ние и да спечелим достатъчно футболни мачове, за да стигнем до трофея. Трябва да си спечелим правото да сме шампиони, това е сигурно“, каза още Микел Артета, цитиран от агенция ДПА.

„Артилеристите“ записаха две загуби в последните си срещи – с 0:1 от Манчестър Сити в турнира за Купата на футболната асоциация на страната (ФА Къп) и при гостуването на Евертън във Висшата лига също с 0:1.

„Не става дума за това да се държим в комфортната си зона. Във футбола има и загуби. Важното е каква реакция ще покаже отборът, а нашата беше страхотна през седмицата. Утре ще се представим на високо ниво пред нашите фенове и ще опитаме да спечелим“, обеща Артета.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова