Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, похвали отбора си, който завърши на първото място в своята група „В“ в Шампионската лига. „Артилеристите“ си бяха осигурили това кръг преди края, а в последния си мач направиха здраво реми 1:1 с ПСВ Айндховен. Наставникът направи доста промени и даде шанс на играчи, които по-рядко получават шанс.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

„Ако някой ми бе казал в началото, че ще спечелим групата кръг преди края, щях да съм повече от доволен. Това бе прекрасно пътешествие. Отборът се бори много, много добре и съм горд от постигнатото. Чакам с нетърпение жребия в понеделник“, заяви Артета.

„Знаех, че ще ни липсва сработеност, след като пуснах осем нови играчи, някои от които не са играли с месеци. Нещо ни липсваше тази вечер, особено при високата преса, но въпреки това смятам, че тимът се бори докрай. Горд съм от начина, по който преминахме през някои трудни моменти без никакъв опит. Само четири или пет футболисти от състава имаха опит в Шампионската лига. Да завършим първи, по начина, по който го направихме, трябва да отдадем заслуженото на играчите“, допълни испанецът.