Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова капитана на тима Александър Лаказет да се фокусира върху оставащите мачове до края на сезона във Висшата лига, след като френският нападател призна, че преговаря с други клубове за трансфер през лятото.

30-годишният Лаказет е с изтичащ договор в края на юни месец и каза, че има желание отново да играе в Шампионската лига - нещо, което е малко да се случи с тима на Арсенал през следващия сезон.

15 снимки

Артета подчерта отново, че „артилеристите“ имат планове да преговарят с Лаказет за нов договор, но това ще стане чак след края на сезона.

„Ситуацията около договора му му позволява да вземе самостоятелно решение за бъдещето си. Но ние вече ясно сме обявили намеренията си. Искаме да говорим с него през лятото и да видим какво е общото ни бъдеще. Дотогава искам той да бъде напълно фокусиран върху това да защитава Арсенал, както го е правил винаги и заради което носи капитанската лента“, каза испанският мениджър на Арсенал.

Той добави, че от медиите е разбрал, че Лаказет вече преговаря с други клубове и макар да не е очарован от този факт, той защити правото на французина на подобна комуникация.

„Не е нужно той да ми казва какво прави в свободното си време. Той има право да направи това, но е и длъжен да направи всичко възможно тук. Това е споразумение, което сключихме с него. Нашата позиция остава същата. Не става дума за нас или него, а за двете страни. Не става дума за мен или за него, а за клуба. Това е решение, което взехме, за да можем да се разберем по-добре какво искаме да правим през лятото“, завърши Артета.

В сряда Арсенал гостува на Челси в опит да прекъсне серията си от три последователни поражения. „Артилеристите“ са шести във временното класиране с 54 точки, колкото има и петият Манчестър Юнайтед, както и на три точки от четвъртия Тотнъм, но Арсенал има мач по-малко и от двата си съперника.