Мениджърът на Арсенал Микел Артета потвърди, че клубът ще започне преговори относно новия договор на нападателя Александър Лаказет в края на сезона. 29-годишният французин е вторият най-резултатен играч за „артилеристите“ през този сезон, след като има 13 попадения.

Кандидати за неговия подпис не липсват, като се твърди, че Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Рома и Севиля се интересуват от услугите му.

Лаказет има контракт до края на следващия сезон, Артета се надява да задържи влиятелния нападател и потвърди отново, че ще бъдат проведени необходимите разговори с играча през лятото.

„Винаги съм щастлив, когато хората говорят за нашите играчи и спекулират - това означава, че се справят добре и получават внимание от други клубове. Ситуацията с Лаказет ще разгледаме през лятото, ще говорим с него и просто ще предложим бъдещето, което искаме. Сега просто искам играчи, които са фокусирани само върху представянето си и това да извлекат най-доброто от себе си за отбора“, заяви Артета.

 „Да, мисля, че той (Лаказет) е наистина добър, в наистина чудесна форма от месеци. Той поддържа това ниво, вкарва голове и предоставя на отбора нещо различно. Нуждаем се от такива типове играчи, които играят на най-доброто ниво. Имаме нужда от такива играчи да творят в последната третина и да направят разликата“, допълни още испанският специалист.