Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че голмайсторът на тима - Пиер-Емерик Обамеянг, се е разбрал за нов договор с клуба. Договорката е устна, като наставникът се надява нападателят официално да подпише скоро. Споразумението ще за три години, според което той ще получава по 250 000 лири на седмица.

„Позитивно съм настроен. Имахме много ползотворни разговори с него и с агента му. Уверен съм, че ще имаме споразумение скоро", каза Артета.

„Артилеристите“ вече привлякоха Уилиан като свободен агент, за постоянно бяха взети Пабло Мари и Седрик Соареш,  а е на път да привлече и Габриел Магаляеш от Лил.

„Не можем още нищо да обявим. Сделката не е финализирана [б.р. - за Габриел], но той е играч, който следим от дълго време. Надявам се, че ще го привлечем. Понякога финалните етапи не са толкова лесни, колкото изглеждат", коментира испанецът.

Артета сподели и вижданията си преди старта на сезона в събота, когато неговият тим ще се изправи срещу Ливърпул в мач за "Къмюнити Шийлд". Наставникът призна, че отборът няма да е в оптимално състояния за този сблъсък.

„Имахме две тренировки, така че може да си представите, че този мач идва в средата на мини предсезонната ни подготовка. От друга страна нямахме много време, за да изгубим форма. Този финал не е в идеален момент,но играчите са мотивирани", заяви мениджърът, който допълни, че вратарят Бернд Лено е напълно възстановен от контузията, която му попречи да доиграе края на миналия сезон.

Бившият помощник на Гуардиола коментира и събитията около звездата на Барселона Лионел Меси.

„Аз съм фен на Барселона от малък и е тъжно да видя според мен най-добрият играч в историята да си тръгне. Ще видим какво ще се случи. Свързват го с толкова много отбори. Ако дойде в Англия, ще се радваме".