Халфът на Арсенал Гранит Джака е късметлия, че е избегнал по-сериозна контузия на кръстните връзки, каза мениджърът на лондонския тим Микел Артета.

Джака беше сменен в 82-ата минута на дербито с Тотнъм, спечелено с 3:1 от Арсенал. Швейцарския национал ще се възстановява 3 месеца.

"Той вероятно избегна много по-тежка контузия, но ще ни липсва. Ще го загубим за известно време. Ще се опитаме да го държим колкото се може по-близо до отбора", каза Артета.

"Неговата психика е силна и ще използва времето да се фокусира върху други неща. Ние сме тук да му помагаме и съм сигурен, че ще намерим начин да се справим без него, защото имаме наистина добри футболисти", добави испанският мениджър. Артета каза още, че Ейнсли Майтланд-Найлс може да бъде един от потенциалните заместници на Джака още на мача с Брайтън в събота.

Победата на Арсенал над Тотнъм бе трета поредна, след като отборът допусна 3 поредни загуби на старта на сезона. Самият Артета пък бе номиниран за мениджър на месеца.

"Това е красотата на спорта. Знаем, че нещата се променят много бързо и в двете посоки и за това трябва да бъдем постоянно на пръсти", каза Артета.

Брайтън е в чудесна форма в момента, като е допуснал единствено една загуба през сезона и е на шесто място с 13 точки, с 4 повече от Арсенал.

"Ще бъде наистина труден мач. Те са в чудесна серия. Ние знаем важността на двубоя", заяви наставникът на "топчиите".

Централният защитник на Арсенал Бен Уайт, който бе привлечен за 50 милиона паунда от Брайтън през лятото, ще се изправи срещу бившия си отбор за първи път.