Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака ще отсъства три месеца от терените, след като получи сериозна травма на коляното.

29-годишният футболист няма да бъде опериран, но ще бъде в лазарета до около Нова година. Швейцарският национал бе заменен в заключителните минути при успеха на „артилеристите“ над Тотнъм с 3:1 в дербито на северен Лондон в неделя, след като се завърна след изтърпяно наказание за сблъсъка.

Той бе изгонен след 35 минути игра при разгромното поражение от шампиона на Висшата лига Манчестър Сити с 0:5 миналия месец. „След като контузи дясното си коляно по време на неделния мач срещу Тотнъм, скенерите потвърдиха, че Гранит Джака има сериозна травма на кляното. Възстановяването и рехабилитационната програма на Гранит ще стартират незабавно и се целим в това да се завърне в игра след около три месеца“, се казва в клубно изявление.

Арсенал измести Тотнъм в горната половина на класирането на Висшата лига през уикенда и гостува на Брайтън в неделя в опит да постигне пета поредна победа във всички турнири.