Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, коментира гръмката победа с 5:0 над Кристъл Палас в мач от Висшата лига. Той призна, че отборът му се е нуждаел от такъв мач, за да върне увереността си и бе категоричен, че никой в клуба не е се е отказал от високите цели. 
 
„През последните 10 дни имах добро усещане за работата на отбора и реакцията му след загубите, които претърпяхме. Разполагам не само със страхотни играчи, но и със страхотен отбор. Усещах колко много искаха да спечелят днес и се радвам, че успяха. Чиста мрежа и пет  гола - точно това ни трябваше.
 
Начинът, по който започнахме, помогна много, защото след гол съперниците са принудени да действат по-агресивно и да оставят повече свободни пространства. А ние се възползвахме много добре от това.
 
Работим върху всеки компонент и искаме да доминираме във всяка фаза на играта. Искаме да бъдем най-добрият отбор в света, а за това трябва да сме най-добрите във всичко. Все още можем да се подобряваме, така че ще продължим да работим върху всичко, което може да ни направи по-силни.
 
Вторият полусезон е пред нас и ще се борим за всичко. Ще дадем най-доброто, на което сме способни. Трябва да сме сигурни, че нашите играчи имат вяра и увереност във възможностите си. Ако имат съмнения, това няма да ни помогне", заяви Артета пред TNT Sports.