Отборът на Арсенал записа драматична победа при домакинството си на Саутхемптън в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. Лондончани се наложиха с 3:2 след серия обрати и нерви в края на срещата. Двата тима завършиха двубоя в числено намалени състави, след като в продължението на срещата Джак Стивънс и Мохамед Елнени видяха директни червени картони.

Това бе седми пореден успех за Арсенал във всички турнири. Саутхемптън пък пропусна поредна възможност да запише първа победа над „артилеристите“ на техен терен във Висшата лига.

Със спечелените три точки Арсенал заема шестата позиция във временното класиране и продължава борбата за място в Лига Европа. Саутхемптън пък остава в зоната на изпадащите на Премиършип.

Първото полувреме в Лондон предложи множество интересни моменти и цели три гола. Изненадващо или не гостите бяха тимът, който създаваше по-интересните и опасни ситуации пред противниковата врата.

След само седем минути игра „светците“ стигнаха до две последователни възможности пред Петър Чех, като в една от тях Шкодран Мустафи трябваше да бъде последна преграда пред топката преди тя да влети в мрежата за 1:0.

Резултатът в мача бе открит в 17-ата минута от Шейн Лонг. Гостите поведоха не и без помощта на отбраната на домакините и вратаря Петър Чех. След атака отдясно, Седрик Соареш центрира във вратарското поле, където Мустафи и Чех не се разбраха и никой от двамата не атакува топката. Това позволи на Лонг да стигне до коженото кълбо и да го насочи в мрежата.

Голът обаче не стресна възпитаниците на Арсен Венгер и те се върнаха в мача с красиво попадение в 28-ата минута. След многоходова акция в половината на „светците“, топката бе подадена към Дани Уелбек който с пета много технично отклони към Обамеянг, а нападателят стреля покрай вратата.

Само десет минути по-късно домакините ликуваха отново, правейки пълен обрат на резултата. Този път самият Уелбек бе в прегръдките на своите съотборници. Англичанинът получи на границата на наказателното поле и стреля силно, топката рикошира в крак на бранител и стана неспасяема за вратаря на гостите за 2:1.

През второто полувреме феновете видяха още повече емоции и драматични моменти. Саутехмтън успя да изравни резултата чрез Чарли Остин в 73-ата минута, но Дани Уелбек вкара втория си гол в мача, за да осигури в крайна сметка победата за Арсенал.

В продължението на срещата обаче, по един от двата състава трябваше принудително да напусне терена заради директни червени картони.

Джак Стивънс от тима на гостите действа изключително неспортменско след едно единоборство с Джак Уилшър. Футболистът на Саутхемптън понечи да удари своя противник и го събори на земята след съдийския сигнал. Разбира се, реферът Андре Маринър веднага вдигна червен картон на Стивънс, докато Уилшър бе декориран само в жълто.

При изпълнението на фаула Мохамед Елнени също се прояви и също трябваше да напусне терена преждевременно.