Арсенал замина за предсезонното си турне в Австралия и Китай, но някои футболисти не попаднаха в групата на мениджъра Арсен Венгер, което е ясен сигнал, че те няма да останат на „Емиратс“ и през следващия сезон.

Киърън Гибс, Матийо Дебюши, Карл Дженкинсън и Войчех Шчесни са сред тези, които не заминаха с Арсенал за Австралия и със сигурност ще бъдат продадени през натоварения летен трансферен прозорец.

Джак Уилшър и бразилският защитник Габриел също не отпътуваха с основната група, тъй като продължават да се възстановяват от контузии.

Давид Оспина, който бе свързван с изходящ трансфер замина с отбора за Австралия.

Оливие Жиру, който се очаква да продължи кариерата си в Евертън също бе включен в групата за турнето на отбора заедно с новото попълнение Александър Лаказет.

Звездата на Арсенал Алексис Санчес получи по-дълга почивка заедно с Шкодран Мустафи, тъй като двамата участваха на Купата на Конфедерациите и играха на финала.

Арсенал обяви исканата сума за Санчес

Роб Холдинг, Калъм Чембърс и Ектор Бейерин също имат разрешение да се присъединят по-късно към подготовката на Арсенал заради участието си на Европейското първенство за младежи до 21 години.