Арсенал ще трябва да се адаптира след контузията на новия нидерландски защитник Юриен Тимбер, заяви мениджърът Микел Артета преди гостуването на Кристър Палас в понеделник във втория кръг на Висшата лига.

22-годишният Тимбер, който бе привлечен за 40 милиона евро с дългосрочен договор от Аякс, е извън игра след като получи травма на коляното по време на победата на "артилеристите" над Нотингам Форест и му предстои да претърпи операция.

Getty images
15 снимки

"Да получи такава контузия точно след присъединяването си е голям удар за него. Трябва да се приспособим към ситуацията и да продължим напред. Той изглеждаше доста добре и е специален характер. Готови сме да му помогнем, но му предстои дълъг път при възстановяването", коментира Артета.

"Мисля, че той щеше да ни донесе нещо различно в защита. Имаме нужда от всички, така че това е още една възможност", добави испанският специалист.

Микел Артета не отхвърли възможността Арсенал да предприеме нови действия на трансферния пазар. "Това не е мое решение, а се взима от клуба и други хора са замесени. Моята концентрация е да извлека най-доброто от състава, който имаме. Винаги сме отворени на трансферния пазар и в двете посоки", заяви още Артета.

Испанецът добави, че се надява украинският защитник Олександър Зинченко, който лекува проблем с прасеца от май месец насам, скоро да се присъедини към отборните тренировки.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова