Големият фаворит Арсенал е вторият финалист в турнира на Висшата лига за Азиатската купа. Надпреварата се провежда в Сингапур, а "артилеристите" отстраниха сборната формация на домакините на полуфинала след лек успех с 4:0. 

"Топчиите" доминираха тотално през целия мач, но имаха нужда от две дузпи, за да стигнат до успеха. Иначе героят за лондончани беше младият Чуба Акпом, който реализира хеттрик. Едно попадение добави и Джак Уилшър. 

Арсенал пое инициативата от самото начало и не я изпусна до самия край на двубоя. В началото Алекс Окслейд-Чембърлейн имаше хубава възможност от дистанция, но вратарят Мадху се справи. 

Отново Окслейд-Чембърлейн можеше да открие в 23-та минута, но далечният му удар прелетя на няколко сантиметра над вратата. Но първоначалното статукво на резултата не се задържа особено дълго. 

В 30-та минута англичаните откриха. Тогава топката стигна до Джак Уилшър и той опита да стреля, но в последния момент защитник изби. Но Чуба Акпом беше най-съобразителен и намери топката, стреля и преодоля стража за 1:0. 

До почивката отново Акпом и Окслейд-Чембърлейн имаха възможност да удвоят преднината на "артилеристите", но в крайна сметка тя се запази само в рамките на един гол до началото на втората част. 

След почивката интригата набързо умря. "Топчиите" показаха вдъхновена игра и изпуснаха няколко положения, преди да поведат с 2:0 в 60-та минута. Тогава Матийо Дебюши беше фаулиран в наказателното поле и от 11-те метра Джак Уилшър вкара за втори път. 

Това окончателно отряза крилете на Сингапур, а англичаните се забавляваха до края. Те стигнаха до 3:0 в 75-та минута, когато получиха втора дузпа за нарушение срещу Джон Торал и Чуба Акпом направи резултата класически от 11-те метра. 

За него остана време да вкара и третото си попадение в мача в 84-та минута, за да оформи крайното 4:0. Тогава Ектор Белерин центрира от фланга и Акпом с глава препарира стража на Сингапур за четвърти път. 

При този резултат приключи и мачът, което позволи на Арсенал да стигне до финала. Там "артилеристите" ще срещнат Евертън, който по-рано днес отстрани Стоук Сити. "Грънчарите" и Сингапур ще спорят за третото място.