Ръководството на Арсенал смята най-сетне да развее белия флаг в борбата за Алексис Санчес и да го продаде през зимата, пише "The Sun". Според британското издание артилеристите са готови да се разделят с нападателя за сумата от 30 милиона паунда. 

Венгер: Йозил и Санчес доказаха своята отдаденост

Както е известно, чилиецът искаше да бъде трансфериран още през изминалото лято, като най-сериозен интерес към футболиста проявяваха от страна на Манчестър Сити. До сделка обаче така и не се стигна, тъй като Арсенал не успя да се сдобие с подходящ заместник.

Въпреки че Санчес реши да остане на "Емиратс", слуховете за неговото напускане не стихнаха, а дори започнаха да се усилват. Мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер никак няма да е доволен от раздялата си със Санчес, но ще трябва да се примири с факта, в противен случай клубът рискува да не вземе нито стотинка, тъй като договорът на футболиста изтича през идното лято. 

Пеп планира шокиращи януарски харчове

Неназован източник от Манчестър Сити потвърдил пред "The Sun", че текат преговори между двете страни, като към момента дискусионна остава трансферната сума.

“Арсенал все още не пуска Санчес. Ние сме готови да платим 20 милиона паунда за него през януари, но те искат 30 милиона. Една от двете страни ще трябва да направи компромис. Според Хосеп Гуардиола, Алекис може да бъде играчът, който да направи разликата и да изведе Манчестър Сити до успех във Висшата лига и Шампионската лига. Ясно е, че самият играч иска да бъде продаден, което е предимство за нас”, твърди мистериозният източник от Манчестър Сити пред "The Sun".