Отборът на Арсенал е готов да предложи на своя нападател Еди Нкетия нов и подобрен договор в опит да го спре да си тръгне през лятото. Нкетия се върна в плановете на мениджъра Микел Артета през последните седмици и доказа качествата си, след като реализира четири гола в четири мача, включително при победите над Челси и Лийдс.

Именно по тази причина сега „артилеристите“ преразглеждат позицията си. Настоящият контракт на младия нападател изтича в края на сезона, но от Арсенал вече са готови да му предложат нов такъв при значително подобрени условия, извеждайки го от един от най-малко печелившите в отбора до един от най-скъпоплатените, съобщава „Mirror“.

Gulliver/GettyImages
78 снимки

Смята се, че 22-годишният Нкетия в момента печели по 45 000 британски лири на седмица, след като подписа петгодишен договор през 2017 година. Но желанието на нападателя да напусне Арсенал е мотивирано от желанието да играе повече редовен футбол.

Изданието пише, че шест клуба проявяват интерес към звездата на Арсенал. Един от тях е Байер Леверкузен, който го искаше още през януари. Брайтън също се интересуваше от Нкетия през зимния трансферен прозорец, но сега се твърди, че Кристъл Палас и Уест Хем също ще се включат в надпреварата за подписа на младежа.

Съобщава се, че „чуковете“ са на полпозишън за Нкетия, ако той реши да напусне Арсенал. Нюкасъл също следи англичанина, но в крайна сметка може да бъде изкушен от новото и подобрено предложение на Арсенал и да остане на „Емиратс“.

Ако това обаче стана факт, лондончани вероятно ще подпишат само с един нападател това лято. Звездата на Манчестър Сити Габриел Жезус е начело в списъка им, като агентът на бразилеца признава, че нападателят харесва проекта на Артета и се водят преговори.

Жезус може да замени Александър Лаказет, тъй като французинът вероятно ще се върне в Лион след края на сезона, когато договорът му изтече в края на следващия месец.