Почти 22 години по-късно Арсенал отново се намира в необичайната ситуация да търси нов мениджър. Дългият престой на Арсен Венгер начело на клуба разглези ръководителите в този аспект, но те изглежда намериха заместника на легендарния французин. 

И това по всичко личи, че ще е човек, развил се под ръководството му и достигнал до капитанската лента на "артилеристите" в миналото. Става въпрос за испанеца Микел Артета, съобщава вестник "Индипендънт". 

Бившият халф изкара последните два сезона като помощник на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити. Той е смятан за обещаващ бъдещ мениджър в Премиършип, макар че все още няма опит като ръководител, а само като помощник. 

Според изданието, Артета вече е топприоритет на ръководството, защото всички останали кандидати по един или друг начин са отклонили поканите да акостират в Северен Лондон. Най-близо от всички изглеждаше Масимилиано Алегри, но в последния момент той предпочете да остане в Ювентус и да се опита още веднъж да спечели Шампионската лига с тима. 

Очаква се назначението на Артета да стане факт до края на месеца, като все пак остават някакви детайли за доуточняване. В Англия не предвиждат провал на преговорите между двете страни или поне такъв е много малко вероятен.