Един от претендентите за Топ 4 Арсенал беше много близо до грешната стъпка в домакинство, което не би трябвалод а дава подобни предпоставки. "Артилеристите" биха едва с 1:0 Хъдърсфийлд на "Емирейтс" и предотвратиха конфузната загуба на точки. 

Големият герой за "топчиите" беше Лукас Торейра. Уругваецът беше точен едва седем минути преди края, но дори и тази късна развръзка се оказа напълно достатъчна за трите точки и амбициите на лондончани остават живи. 

Иначе мачът мина под диктовката на домакините, но завършващият удар все им куцаше. Ектор Бейерин и ПИер-Емерик Обамеянг имаха хубави шансове в първите минути, но не успяха да ги оползотворят и така статуквото се запази. 

В 28-та минута Обамеянг беше близо до попадението, когато изстреля истински снаряд, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата и така пак гол нямаше. А всъщност Арсенал опъна мрежата зад вратата на Хъдърсфийлд, но голът не беше зачетен. 

Това се случи три минутки преди изтичането на редовното време през първата част, когато Александър Лаказет вкара, но реферите прецениха, че е бил в засада, въпреки че ситуацията беше доста спорна. Но гол нямаше зачетен. 

Точно преди почивката пък, в продължението, Лукас Торейра стреля силно от дистанция, но вратарят на гостите Йонас Льосл се намеси подобаващо и изби. Така почивката дойде при нулево равенство, което съвсем задоволяваше Хъдърсфийлд. 

Последва мощен натиск пред вратата на Льосл и след подновяването на играта. Но пропуските се редуваха един след друг. Гранит Джака пропусна страхотен шанс, както и Пиер-Емерик Обамеянг, но топката така и не искаше да влезе в мрежата. 

И така беше чак до 83-та минута. Тогава едно центриране на Матео Гендузи стигна до Пиер-Емерик Обамеянг встрани от вратарското поле. Той вдигна топката за непокрития на 3 метра от голлинията Лукас Торейра и уругваецът със задна ножица опъна най-после мрежата за 1:0. 

Този резултат се запази до края и трите точки останаха за Арсенал. С тях в актива момчетата на Унай Емери вече имат 34 и временно излязоха трети. Хъдърсфийлд е с 10 точки на 18-та позиция, което е в зоната на изпадащите. 

Резултати от ранните английски мачове в събота: 

Борнемут - Ливърпул 0:4

Манчестър Юнайтед - Фулъм 4:1

Бърнли - Брайтън 1:0

Кардиф - Саутхемптън 1:0

Арсенал - Хъдърсфийлд 1:0

Уест Хем - Кристъл Палас 3:2