Двама от креативните футболисти в настоящия състав на Арсенал ще бъдат продадени през лятото при първа оферта. Става въпрос за Месут Йозил и Хенрик Мхитарян, твърди вестник "Дейли Мирър". 

Причината за търсената раздяла с тях е, че заплатите им са твърде високи за показаното на терена. Мениджърът Унай Емери иска да се подсили с достатъчно качествени попълнения през лятото, а не може да го стори, ако не отвори място в бюджета за заплати на тима. Германецът и арменецът му тежат страшно много. 

Световният шампион с Бундестима от 2014 г. взима феноменалните 350 хил. паунда седмично, а не показва изобщо нищо, за да ги заслужи. Заплатата на бившия играч на Манчестър Юнайтед е двойно по-малка, но и той вече започва да тежи на Емери и затова ще се търси раздяла и с него. 

Освен тях двамата, клубът ще се освободи от седмичните възнаграждения още на подписалия предварителен договор с Ювентус Аарън Рамзи, отказващия се от футбола Петър Чех, както и от това на Дани Уелбек, чийто контракт изтича през юни и ще бъде освободен. 

С това бюджетът за нови попълнения ще се увеличи, а Емери иска да се подсили с ляво крило, централен защитник, дефанзивен халф и ляв бранител. Целите са набелязани, но трябва сделките за тях да бъдат финансирани, а ръководството е склонно да отпусне само 45 млн. паунда за трансфери, така че сумата ще трябва да се допълва и от продажби.