Наставникът на Ливърпул – Арне Слот, обясни решението си да замени защитника Трент Александър-Арнолд в мача с Брентфорд вчера.

„Червените” се наложиха с 2:0 в първия домакински мач за сезона, а решението на нидерландския специалист да извади един от най-постоянните играчи на отбора, предизвика редица коментари.

След мача Слот обяви причината за смяната в 72-ата минута, когато извади от игра Александър-Арнолд и пусна на негово място Конър Брадли.

“Имате предвид, че не изглеждаше щастлив след смяната си? Разбирам въпроса ви. Всеки играч иска да играе 90 минути, но не смятам, че играчите, които остават на пейката от първата минута са доволни от моя избор. Трент се върна от националния отбор, където отначало игра, после не толкова, имаше няколко седмици почивка, завърна се, и това беше неговият трето мач. Трябва обаче да внимаваме, защото имаме нужда от него през целия сезон, а не само в първите два мача. Доброто за мен в случая е, че имам негов заместник в лицето на Конър Брадли. Трент обаче изигра добър мач, това видях аз”, каза Арне Слот след победата над Брентфорд.