Треньорът на Ливърпул Арне Слот говори преди гостуването на Кристъл Палас във Висшата лига. Двубоят е в събота от 14:30 часа.

“Кристъл Палас показа колко труден съперник е в мачовете срещу по-големи отбори като Юнайтед и Челси. Трудно е за нас да играем в събота на обяд, при положение че в сряда сме имали мач в ШЛ, но това е да си топ клуб. В момента не гледам точките. Интересно е да се гледа класирането след уикенда, а не преди него", каза нидерландският специалист на пресконференция.

"Ние сме Ливърпул, така че играчите тук са свикнали да са на върха в класирането и да не летят в облаците заради това. Ако утре не играем добре, хората ще кажат, че ние много сме си повярвали, а не, че Палас играе добре. Тези футболисти са достатъчно опитни, за да знаят, че са изминали само шест кръга. Много от тях спечелиха Премиър лийг и Шампионската лига, така че за тях е хубаво да са на върха, но не очаквам да гледат непрекъснато класирането на своите телефони", добави той.

"Предизвикателството пред един щаб винаги е да намери най-добрите позиции за всеки. Ние трябва да намерим най-добрите позиции за Диого и Дарвин. Ако трябва да съм напълно честен, повечето голове идват от нашите крила. Диого вкара два гола срещу Уест Хам, когато играеше като №10, така че това е нещо, в което трябва да вгледаме - да вадим нападателите от обичайните им позиции и да ги поставяме в други, за да вкарват”, заяви Слот.

След това наставникът на мърсисайдци говори за новото попълнение Федерико Киеза, който все още се възстановява контузия.

“Киеза не е тренирал с нас в последните два дни. Ако днес тренира, ще вземем решение, защото можем да изберем само 20 играчи”, добави нидерландецът относно състоянието на новото попълнение. Италианецът пропусна двубоя през седмицата срещ