Евертън продължава със страхотните си изяви от началото на сезона. След като е с пълен актив от точки във Висшата лига и заема третото място във временното класиране, отстъпвайки по голова разлика на Лестър и Ливърпул, сега възпитаниците на Карло Анчелоти пренесоха отличната си форма и в турнира за Купата на Лигата. "Карамелите" сразиха Уест Хям като домакин с 4:1 и гледат уверено към 1/4-финалите.

В 11-ата минута с пас от центъра по въздух Майкъл Кийн изведе Калвърт-Люин сам срещу Рандолф и го прехвърли технично за 1:0.

"Чуковете" обаче изравниха веднага след началото на второто полувреме. Фелипе Андерсон получи подаване вляво в наказателното поле и продължи към Робърт Снодграс, който от границите на наказателното поле стреля по зрелищен начин с левия крак и матира Джорджан Пикфорд за 1:1.

Паритетът все пак не се запази дълго. 10 минути по-късно Ричарлисон нахлу от лявото крило навътре към центъра и с мощен шут остави безпомощен Рандолф.

В 78-ата минута Айоби удари лявата греда, а при добавката Калвърт-Люин бе на точното място в точното време, за да покачи на 3:1.

6 минути по-късно 23-годишният нападател на ливърпулци оформи своя хеттрик. Колумбийската перла Хамес Родригес навърза двама човека пред наказателното поле, подаде на Гилфи Сигурдсон, който се измъкна от опеката си и с две докосвания продължи към непокрития Калвърт-Люин, за да оформи крайния резултат.