Бившият нападател на Челси от близкото минало Джими Флойд Хаселбанк посъветва клуба да се обърне към легендата Джон Тери, който според него може да повлияе върху младока Калъм Хъдсън-Одой.

18-годишният юноша на „сините” изглежда е решен на всяка цена да премине в Байерн Мюнхен, който изпрати вече цели 4 оферти за него (последната за 40 милиона евро). Английският талант не вярва, че ще получи достатъчно шансове от родния си тим и затова е склонен да тръгне по стъпките на други английски младоци като Джейдън Санчо и Рийс Нелсън, които просперират в Бундеслигата.

Изглежда малко вероятно Челси да продаде Хъдсън-Одой сега, но е сигурно, че през лятото сагата ще се поднови с пълна сила. Затова Хаселбанк предложи на „сините” да използват влиянието и реномето на Джон Тери, който би могъл да промени вижданията на младия състезател.

„Надявам се Калъм да остане, наистина се надявам това да се случи”, каза Хаселбанк пред talkSPORT. „Мога да разбера, че той се страхува от липсата на регулярни участия, защото в миналото Челси не се показа като най-доброто място за млади играчи.”

„Затова разбирам защо той е леко обезпокоен. Момчето все пак е само на 18 години и в момента може да работи с един от най-добрите треньори в света. Познавам добре и Джанфранко Дзола (помощникът на мениджъра Маурицио Сари – б.р.) – познавах го и като играч, затова знам, че Калъм не може да има по-добър наставник. Той просто трябва да бъде по-търпелив, но все пак момчето трябва да се убеди, че ще играе редовно, което е най-важното за него.”

„Другото нещо, което може би го тревожи, е, че последният юноша на клуба, който наистина имаше място в състава, не бе друг, а Джон Терин. Преди това може би последният беше Джоди Морис, а това се случи много отдавна”, допълни Хаселбанк.