Мениджърът на Челси Антонио Конте си постави за цел отборът да се класира за финала за Купата на Лигата.

Италианецът не е притеснен от факта, че на полуфинала на надпреварата воденият от него Челси ще се изправи срещу Арсенал.

„Представянето ни е невероятно. Ние искаме да продължим до финала и да играем на „Уембли“. Най-важното е, че се класирахме за полуфиналната фаза на турнира. Ако си спомняте, през миналата година бяхме елиминирани във втория кръг от Уест Хем“, коментира Конте.

„Много е важно, че успяхме да стигнем до победата в 90-те минути и не се стигна до 30 минути допълнителни продължения. Имаше такава много сериозна опасност. Ние демонстрирахме много добра реакция, след като получихме гола в нашата врата. Не е лесно да реагираш по този начин, след като си допуснал изравнителен гол в последната минута на мача. Когато имаш такъв тип реакция, това означава, че футболистите притежават невероятен характер, че са големи личности, имат и големи сърца“, добави италианецът.

Челси загуби топ нападателя си за тежка визита

„През този сезон трябва да сме доволни от представянето си. Стигнахме до полуфинал на една от двете купи в Англия. Това е чудесно за нас, защото стигнахме до полуфиналите с много ротации в нашия състав. Надявам се, че ще продължим да играем по този начин“, каза още Антонио Конте.