Легендата на Арсенал Тиери Анри заяви, че съперничеството му с бившия стрелец на Манчестър Юнайтед Рууд Ван Нистелрой далеч не е било толкова ожесточено, колкото е било представяно в медиите. 

Дуото се съревноваваше за Златната обувка във Висшата лига за 5 поредни сезона след трансфера на холандеца на "Олд Трафорд" през 2001-а година. Анри беше безапелационният победител в това съревнование обаче, печелейки 4 от 5-те години наградата. 

Самият Анри споделя, че Нистелрой е бил по-вманиаченият от двамата по отношение на вкарването на голове и добавя, че не би успял да направи толкова асистенции, ако беше толкова концентриран само върху попаденията. 

"Историята беше за нас двамата, защото само ние се борихме за Златната обувка, но ако помните аз понякога давах на други да бият дузпите! Ако погледнете мачовете и видите колко много пъти съм бил на стрелкови позиции и съм подавал, ше разберете защо казвам, че не съм бил вманиачен. Никога нямаше да направя толкова асистенции, ако бях като Нистелрой", завърши легендарният френски стрелец.