Нуждая се от повече минути. Това заяви полузащитникът на Англия и Манчестър Сити Калвин Филипс след успеха на националния отбор над Италия с 3:1 на стадион „Уембли“ в Лондон. Победата класира „Трите лъва“ на Евро 2024, но халфът призна, че се нуждае от повече игрово време в клубния си отбор, за да има шансове да бъде сред повиканите от селекционера Гарет Саутгейт за първенството в Германия идното лято.

„Знаехме, че двубоят срещу Италия е с огромен залог. С този отбор, с който разполагаме, винаги ще започваме уверено мачовете, защото разполагаме с толкова много добри футболисти на терена, но когато имаме проблеми, можем да разчитаме на играчи като Джуд Белингам, Хари Магуайър и Маркъс Рашфорд. Понякога се почесвам по главата и се питам как Джуд се подобрява така с всеки изминал ден. Той е много скромен и уравновесен. Същото се отнася и за Маркъс“, говори той относно мача, а след това коментира и собственото си представяне:

„Когато направих влизането, веднага разбрах, че ще получа жълт картон. Вероятно това се дължи на липса на игрови минути на клубно ниво. Може би извадих късмет, че не ми извадиха червения цвят на картона. Като футболист винаги искаш да си на терена. Искам да играя възможно най-много, но това е рядкост за мен в последната година и половина. Винаги се старая да бъда готов за абсолютно всеки един възможен сценарий. Искам минути, искам да отида на Европейското. Ще видим какво ще се случи“, добави Филипс.

Неговият Манчестър Сити посреща Брайтън след паузата за националните отбори в събота, 21 октомври, от 17:00 часа българско време.