Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е в паника и върши трудни за обяснение неща. До това заключение стигна легендата на английския футбол Пол Мърсън, анализирайки представянето на мърсисайдци в последните мачове и особено в мърсисайдското дерби с Евертън през уикенда. 

Той подкрепи думите си с действията на германеца в неделя, като според него смените му в този мач са показали именно това - че паниката е обзела специалиста и той върши неща, за които после си мисли, че може би не е трябвало да стори. 

"Юрген Клоп просто е в паника. Той се изнерви на въпрос за Манчестър Сити на пресконференцията, което не е нормално. Няма какво да се грижиш за Сити, гледай отбора си и действията си. Концентрирай се именно върху това."

"Че паниката се настанява с пълна сила при него си пролича и от смените му. Пусна Адам Лалана на мястото на Садио Мане - моите уважения, но така не се печели този мач. Евертън никога нямаше да тръгне да печели срещата, "карамелите" се бяха навили на точка и си я взеха. С пускането и на Джеймс Милнър, когото впрочем много харесвам, няма как да спечелиш мача."

"Имаш Даниел Стъридж и Джердан Шакири на пейката и не ги пускаш. Самият аз съм бил мениджър и понякога след мач съм седял на пейката и съм си казвал: "Не трябваше да правя тази глупост. Не трябваше да правя това, то е нередно." Сигурен съм, че и Юрген си мисли това в момента."

"Салах, Фирмино и Мане са нервни. Те трябва да започнат да играят отново със свободата, с която го правеха в началото на сезона. Не трябва да бъдат нервни, защото ако са, няма как да вкарат толкова голове, колкото в началото на сезона."

"И все пак си мисля, че Ливърпул има всички шансове за титлата, защото Манчестър Сити няма как да спечели всичките си девет мача. Сигурен съм, че няма да спечели и 9-те си мача. Ще бъда шокиран, ако спечели и 9-те си мача", заяви Мърсън.