Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт бързо се превърна във всеобщ любимец в страната, след като успя да изведе отбора до четвъртото място на Световното първенство в Русия и да изравни най-доброто постижение в историята му. И затова едва ли някой на Острова си представя "Трите лъва" без него начело. 

Затова информациите, че може да напусне поста си след изтичането на настоящия договор идват като гръм от ясно небе за феновете. Причината за тях е, че Саутгейт отхвърли офертата на Футболната асоциация за подновяване на контракта му, който изтича с края на Евро 2020. 

В момента заплатата на селекционера е 2 млн. паунда, а той иска да получава поне колкото най-скъпоплатените си предшественици Фабио Капело и Свен-Горан Ериксон. Те се разписваха срещу 5 млн. паунда годишно. А и самият той отговори уклончиво на въпроса дали иска да остане начело на отбора и след Европейското. 

"Нека само да знаете, че аз съм 100% ангажиран с настоящата си работа. Имам договор за още две години, предстоят ми квалификации и Европейско, на коеето ще има мачове на "Уембли" и това е вълнуващо. Наслаждавам се на ролята си, наслаждавам се на работата си, но бъдещето не е нещо, което знам как ще се развие и което мога да предвидя и да знам какво ще стане", заяви Саутгейт.