Поредица от клубове в Англия са изпратили проследяващи устройства на играчите си, които са в карантина, съобщава "Дейли Мейл". Отборите няма да започнат редовни тренировки на базите си, след като в четвъртък стана ясно, че футболът в Англия няма да се поднови преди 30 април.

Всеки треньорски щаб се е погрижил футболистите да изпълняват определени упражнения у дома чрез тренировъчни програми, за да поддържат кондиционното си ниво. Някои дори са си закупили фитнес уреди и следват указания от Youtube.

За да са сигурни мениджърите, че възпитаниците им не злоупотребяват с принудителната почивка, състезателите ще носят проследяващи устройства, включително часовници. Технологията ще служи за мониторинг на всяко движение, включително и как спят. Играчите ще могат да изпращат информация за анализ на тренировъчните си сесии на треньорските щабове, които ще поддържат редовен контакт с тях.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.