Защитникът на Ливърпул Андрю Робъртсън разказа как е приел решението на Юрген Клоп да напусне отбора. На 26 януари 56-годишният германец обяви, че си тръгва от клуба след края на сезона.

„Както останалия свят, ние бяхме шокирани, когато Клоп ни каза, че напуска. Никой не знаеше къде да търси причината или какво може да направи. Трябва обаче да уважаваме решението на Юрген- той го обмисляше дълго време и му беше трудно да го приеме. Клоп рядко бърза, така че той очевидно е обмислил много това и го е обсъдил със семейството и близките си.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Всички ще бъдем вечно благодарни на Юрген за това, което направи по време на престоя си в Ливърпул. Въпреки че не иска феновете да се разстройват, че напуска клуба, той все пак ще загуби тази битка с тях. Феновете, разбира се, ще искат да се сбогуват с достойнство, но Клоп помоли играчите да помнят, че всичко си остава същото, трябва да продължим да се борим на всички фронтове, да побеждаваме и да се опитваме да постигнем резултати, които да го зарадват“, заяви Робъртсън пред Daily Mail.

Юрген Клоп е начело на Ливърпул от октомври 2015 г. Под негово ръководство отборът спечели Висшата лига, Купата и Суперкупата на Англия, Купата на лигата на Англия, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. / БТА