Ливърпул победи Норич с 5:2 в мач от 1/16-финалите на ФА Къп. Срещата беше първа за "червените", след като стана ясно, че Юрген Клоп напуска в края на сезона. Къртис Джоунс откри резултата в 16-ата минута, а малко след това Бен Гибсън изравни. В 28-ата минута Дарвин Нунес вкара за втори гол, а в началото на втората част Диого Жота беше точен за трети път. Върджил ван Дайк вкара в 63-ата минута, а три по-късно Борха Сайнц реализира втори гол за "канарчетата". Крайният резултат оформи Райън Гравенберх в добавеното време на срещата. 

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Двубоят започна с очакван домакински натиск. В началните минути с пропуски се отличиха Джо Гомес и Коуди Гакпо. В 10-ата минута техничен удар на Дарвин Нунес от границата на наказателното поле срещна гредата. 

В 16-ата минута "червените" поведоха. Джеймс МакКонъл центрира на далечата греда, където Къртис Джоунс беше оставен непокрит и с глава вкара за 1:0. 

Преднината на мърсисайдци обаче продължи само шест минути. В 22-ата Бен Гибсън засече центриране с глава от корнер на близката греда и прати топката във вратата за 1:1. 

Ливърпул бързо си върна преднината. В 28-ата минута "червените" организираха отлична атака, при която Дарвин Нунес получи извеждащ пас и с клиничен удар вкара за 2:1. 

В 38-ата минута Коуди Гакпо лолучи пред наказателното поле, обърна се и отправи удар, който премина опасно покрай вратата. 

В началото на второто полувреме Гакпо пропусна за пореден път днес, а удар на Къртис Джоунс премина на сантиметри встрани от целта. В 53-тата минута интригата окончателно приключи, след като Гибсън опита да изчисти лошо с глава, а Жота стреля от ждроб с левия крак за 3:1.

В 63-ата минута "червените" вкараха и четвърти гол. Влезлият като резерва Върджил ван Дайк се разписа с глава след центриране от корнер в 63-ата минута. 

В 68-ата минута гол на Скот Маккалъм бе отменен заради засада на Борха Сайнц. Именно испанецът обаче намали минута по-късно след страхотен изстрел от границата на наказателното поле.

В шестата минута на добавеното време на второто полувреме Ливърпул вкара пети гол. Райън Гравенберх засече остро центриране на Конър Брадли и отблизо прати топката във вратата. 


Ливърпул - Норич 5:2

1:0 Къртис Джоунс (16)

1:1 Бен Гибсън (22)

2:1 Дарвин Нунес (28)

3:1 Диого Жота (53)

4:1 Върджил ван Дайк (63)

4:2 Борха Сайнц (69)

5:2 Райън Гравенберх (90+6)

Ливърпул: Алисон, Брадлин, Конате, Куанса, Гомес, МакКонъл, Гравенберх, Джоунс, Гакпо, Жота, Нунес

Норич: Лонг, Стейси, Ханли, Гибсън, МакКалъм, Нунес, МакЛийн, Ернандес, Габриел Сара, Фаснахт, Барнс