Дни след своето завръщане, Андре Гомеш, даде пространно интервю за "Daily Mail", в което разказва надълго и нашироко за емоциите, свързани с ужасяващата контузия, която получи преди няколко месеца. 

Двубоят на 3-ти ноември между Евертън и Тотнъм бе белязан от зловещото единоборство на полузащитника с Хюн Мин-Сон и Серж Орие. Ситуацията бе толкова тежка, че южнокореецът трябваше да бъде успокояван от съотборниците си, докато Гомеш получаваше лекарска помощ на терена. 

Още на следващия ден футболистът претърпя операция на десния глезен и за щастие, стана ясно, че ще се възстанови напълно от контузията

Точно 4 месеца по-късно португалецът се завърна в игра за Евертън, влизайки през втората част срещу Арсенал. Сега Гомеш е напълно възстановен, но все още помни страшните моменти от близкото минало. 

"Бе доста страшно", призна Гомеш.

"Когато се случи, дори не можех да гледам крака си. Опитвах се да го избягвам, не исках да запечатвам подобна картина в главата си. Знаех, че положението е зле заради болката, която изпитвах. Достатъчно ми беше, че виждах уплашените лица на хората около мен, които прикриват очите на децата си."

"Помня, че съотборниците ми бяха около мен, но болката бе прекалено голяма. Бившият асистент-треньор също бе до мен и дори го ударих. Бе по-трудно психически, отколкото физически. Разбрах, че брат ми е искал да дотича до терена, но стюардите са го спрели", призна Гомеш.

След инцидента стана ясно, че Гомеш е разговарял с Хюн Мин-Сон, който е поднесъл своите извинения на португалеца. 

"Сон е добро момче. Извини ми се, обясних му, че подобни неща се случват. Очевидно е, че не бе умишлено", заяви Гомеш. 

Гомеш призна, че възстановяването от контузията е било изключително труден период от живота му, но сега се чувства много по-силен от преди. 

"Няма да лъжа, имах ужасни моменти. От една страна кракът ме болеше, от друга исках да се завърна час по-скоро. По едно време се зачудих дали като се върна, ще съм същият играч като преди." 

Изглежда португалецът се е справил напълно с ужасяващия период и сега е готов на 100% да покаже възможностите си. 

"Трябва да го оставя зад гърба си, защото в противен случай хората ще си кажат: "Той се страхува", "Той влиза плахо", "Притеснява се за крака си". Да, можеш да защитаваш крака си, но през 80% от времето трябва да влизаш с хъс, особено във Висшата лига. Трябва да бъда решителен, не мога да съм различен. Трябва да съм същият, както преди."