Старши треньорът на Евертън Карло Анчелоти сподели, че всеки един от състава на „карамелите“ ще получи шанс за изява до края на сезона.

Тази вечер Евертън посреща Лестър в мач от 32-ия кръг на Висшата лига и очакванията са за интересен и вълнуващ двубой. Един от най-критикуваните футболисти в състава на Евертън е младият нападател Мойс Кийн, но Анчелоти категорично застана зад младежа и го защити. Откакто пристигна на „Гудисън Парк“, Кийн отбеляза само едно попадение за тима от Ливърпул, но наставникът призова всички фенове просто да дадат време на талантливия състезател.

„Говоря с всички момчета и постоянно повтаряме колко е важно да бъдем личности не само на терена, но и извън него. Мойс Кийн не прави изключение и с него много често разговаряме по темата, той е още млад и тепърва ще се развива. Не приемам критиките към него и призовавам феновете за търпение. Не забравяйте, че той пристигна в нова страна, на всеки човек му трябва време, докато се адаптира. Нека привържениците да не забравят факта, че преминахме през пандемия и всеки един от футболистите трябваше да остане сам вкъщи за много дълго време. Сигурен съм, че следващият сезон ще е по-добър за Кийн и той ще покаже своите възможности. Причината Мойс да е резерва толкова често е фактът, че разполагаме с фантастични нападатели. Дори, когато не играеш, ти трябва да останеш концентриран, защото  рано или късно всеки получава възможност да се изяви“, заяви Анчелоти.

 

Автор: Дидо Калинков