Мениджърът на Евертън, Карло Анчелоти, изрази недоволството си от равенството 1:1 с Манчестър Юнайтед в двубой от 28-и кръг на Висшата лига. "Карамелите" можеха да вземат максимума от срещата, но попадението в последната минута от редовното време не бе зачетено след преглед с ВАР.

В 92-ата минута Сигурдсон стреля по земя, но топката се отби в крака на Хари Магуайър. Ричарлисон лежеше пред Де Хеа и вдигна краката си, за да може топката да влети във вратата му. Реферът Крис Кавана обаче отмени попадението и резултатът остана 1:1.

Анчелоти бе на друго мнение и дори получи червен картон от рефера, заради който италианският специалист ще пропусне следващата среща на "карамелите", която е на "Стамфорд Бридж" срещу бившия му тим - Челси.  

"Имам много неща за казване", започна Анчелоти. 

"Поисках обяснение от рефера след срещата, а той ме изгони. След това говорих с него, но няма да споделя какво си казахме. Да, Гилфи бе в засада, но според нас не повлияваше на Де Хеа."

"И тук е моментът, в който ти трябва да решиш дали повлиява, или не. А виждането на всеки е субективно", заяви Анчелоти.

"Надявам се, че няма да имам забрана, защото не съм постъпил неуважително спрямо рефера. Ако ме накажат, все пак ще бъда на "Стамфорд Бридж". 

"Извън тези неща, ние играхме добре, щастлив съм. Трябва да продължим без да се оплакваме. Представянето ни бе добро срещу доста добър тим", завърши Анчелоти.