Мениджърът на Евертън, Карло Анчелоти, е един от малкото оптимисти относно бъдещето на световния футбол. Специалистът смята, че футболистите могат да достигнат до оптималната си форма само 14 дни след подновяване на тренировъчния си процес. 

"Карамелите" загубиха последната си среща с 0:4 от Челси през март и по всичко изглежда, че няма да играят по-рано от май месец, но това не плаши италианеца. 

"Ще видим какво ще решат на срещата. Един от най-важните аспекти е всички да започнат тренировки по едно и също време, за да е сигурно, че няма отбори с предимство", заяви Анчелоти. 

"Но не смятам, че има значение колко дълга ще е почивката. Играчите в днешно време могат да се възстановят само за две седмици. Те няма да имат проблем с това да играят отново и ще бъдат на 100%, когато се завърнат. Нямам съмнение относно това."

От Английската футболна лига заявиха, че е много вероятно оставащите срещи да се изиграят пред празни трибуни.

"Това няма значение. Най-важното е да се уверим, че всички са в безопасност и са защитени. Играчите, хората, които работят около тях, журналистите, охраната - всички. Да играем на празни стадиони не е най-доброто нещо, но ако е необходимо за безопасността на всички, ще го направим", завърши треньорът.