Чарли Николас потвърди, че бъдеще пред Гранит Джака в Арсенал на практика не съществува след изпълненията му при последното домакинство на „артилерсистите”. Феновете освиркаха швейцареца при смяната му през второто полувреме, а той направи серии от негативни жестови и изрази към феновете на клуба.

Шотландецът Николас сподели пред Sky Sports News, че не вижда как е възможно футболистът да продължи да носи лентата за тима от Северен Лондон.

„Той откровено е отборен играч, но нещата, които видяхме в неделя са меко казано недопустими и неприемливи. Джака може сега да е капитан, но не мисля, че ще носи лентата повече след този уикенд. Фактът, че той още не се е извинил на феновете говори колко точно е бил ядосан и искрен в емоциите си”, коментира анализаторът.

„Представям си в каква ужасна позиция се намират всички, които участваха в ситуацията, но ядът трябва да може да се контролира. Да бъдеш футболист е привилегия, а когато си на най-високо ниво не можеш да се държиш така. Лео Меси и Роналдо също са критикувани. Той е представител на ФК Арсенал и е абсолютно недопустимо да правиш подобни неща към клуба. Не виждам бъдещето му да е свързано на „Емирейтс”, завърши Николас по темата.

Арсенал ще играят срещу Ливърпул в сряда вечерта за Купата на лигата.