Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че Алисон Бекер се е завърнал към тренировките с първия отбор, но призна, че Жоел Матип и Джердан Шакири ще бъдат аут за съботния мач срещу Лестър Сити.


Ливърпул посреща Лестър Сити в съботен мач от програмата на Премиършип. Срещата е с начален час 17,00 и ще може да я гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG също ще ви държи в неспирно известие за всичко, което се случва на "Анфийлд".


Алисон не бе част от отбора от първия кръг на Висшата лига, след като контузи своя прасец в мача срещу Норич Сити. Матип пък получи травма срещу Шефилд Юнайтед в последния кръг и не бе част от отбора в шеметния трилър срещу Ред Бул Залцбург в Шампионската лига. Шакири пък също има проблеми със своя прасец и е аут от сметките за „лисиците”.

„Алисон тренира с отбора, но по всяка вероятност няма да е част от него за мача с Лестър. В четвъртък той проведе занимание за пръв път, но тренировките за вратарите са много по-интензивни, отколкото нормалните футболни тренировки. Той изглежда наистина добре. Ще видим, тъй като трябва да говоря с различни хора преди да взема решението си за него”, призна Клоп.

„Жоел изглежда добре, но няма да е готов за събота, Шакири е аут. Натаниъл Клайн също е аут. След паузата за национални отбори всички те ще са обратно в отбора, без Клайн, но имаме да изиграем един мач без тях”, призна Юрген Клоп.

Мениджърът бе запитан дали са различни обстоятелствата при избора да избере вратар за завръщането му в игра, отколкото полеви състезател. „Различно е с вратарите. Различно е и с Алисон, но хубавото е, че Адриан се справя много добре и ние не натискаме Алисон да се възстанови по-бързо. Това е добре, че не трябва да го пришпорваме. Той вече води занимания от десет дни, но сега са и с отбора. Али води важни занимания, а интензитът му в заниманията се усилва всеки следващ път. Най-важното е той да прави правилните неща, за да се върне възможно най-добре подготвен. Един от шефовете ни – Майк Гордън, е в града, така че имах срещи с него, откакто е тук. Не можех да говоря за ситуацията с вратарите, но ще го сторя след пресконференцията”, коментира още Клоп.