Десният бек на Ливърпул Трент Алекзандър-Арнолд е под въпрос за неделното дерби срещу Тотнъм в английската Висша лига поради травма на гърба, съобщи мениджърът на мърсисадйци Юрген Клоп.

Контузията принуди младия футболист да се оттегли от разширения състав на Англия за европейските квалификации срещу Чехия и Черна гора по време на международната пауза.

„Трент все още усеща проблеми в гърба. Не сме на 100% сигурни за него, така че ще го наблюдаваме“, сподели германецът за клубния сайт.

„Не е очевидна травма, при която може да кажеш, че нещо е счупено, но определено е неприятно, че той чувства дискомфорт и не може да играе свободно“, добави той. Швейцарското крило Джердан Шакири вероятно ще бъде на разположение през уикенда, след като се възстанови от травма на слабините, която го извади от сметките на Швейцария, като Клоп разкри, че Джо Гомес отново е подновил тренировки за „червените“.

Младият английски национал е извън игра, откакто бе опериран след фрактура на левия крак, получена в гостуването на Бърнли в началото на декември.

„Джо е възстановен и почти готов за титулярния състав“, коментира Клоп.

„Мисля, че той бе извън игра за 15 седмици. Това е дълъг период, така че ще му е нужно време, за да навлезе отново в ритъм“, допълни германецът.

Полузащитникът Алекс Окслейд-Чембърлейн, който пък не е играл от контузията на дясното коляно, която получи срещу Рома миналия април, е с нова травма, след като получи мускулен проблем след среща с тима до 23 години. „Окс е позитивен, всички сме позитивни. Това е просто един лек проблем. Внимателни сме, разбира се, и мисля, че той ще тренира отново с нас следващата седмица“, завърши мениджърът на мърсисайдци.

Ливърпул е лидер във Висшата лига с две точки аванс пред действащия шампион Манчестър Сити, който има мач по-малко. Тимът обаче може да се завърне на втората позиция в таблицата, тъй като „гражданите“ гостуват на закъсалия Фулъм в събота, а двубоят на „червените“ с Тотнъм е в неделя. /БГНЕС