Звездата на Ливърпул – Трент Александър-Арнолд, даде любопитно интервю преди дербито с Манчестър Сити. Юношата на „червените” ще пропусне мача в неделя заради контузия в коляното, но бе категоричен, че сблъсъкът ще бъде от изключителна важност за титлата в Англия.

Двата тима заемат първите две места във временното класиране, а разликата между тях е само една точка. Дербито между Ливърпул и Сити е в неделя от 17:45 часа на стадион „Анфийлд”. Срещата може да гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

С интервюто си пред FourFourTwо, Александър-Арнолд подразни феновете на Сити, като заяви, че титлите на Ливърпул означават много повече за феновете на „червените” заради финансовата ситуация в двата клуба.

“Трудно е. Изправени сме срещу машина, която е построена да побеждава – това е най-простият начин да опишеш Сити и тяхната организация. Поглеждайки назад в тази ера, въпреки че те спечелиха повече титли от нас и може бяха по-успешни, нашите трофеи ще означават много повече за нашите фенове заради финансовата ситуация в двата клуба. И двата клуба изградиха своите отбори, но начинът, по-който го направихме ние, може би ще означава повече за нашите фенове”, коментира Трент Александър-Арнолд.