Трите точки са единственото нещо, което интересува футболистите на Ливърпул, заяви десният бек на отбора Трент Александър-Арнолд след трудната победа срещу Тотнъм. Мърсисайдците спечелиха с 2:1 с късен автогол на "шпорите", а секунди по-рано Муса Сисоко пропусна да даде преднина на гостите при ситуация сам срещу вратаря.

"Чувствам облекчение повече от всичко друго. Тотнъм имаха огромен шанс да вкарат втори гол преди нас, а Върджил показа защо е един от най-добрите защитници в света. Те наближиха вратата и го поставиха пред огромна отговорност, но той я прехвърли върху един единствен техен футболист", каза десният бек на мърсисайдците.

"Секунди по-късно извадихме огромен късмет, но голът си е гол и ние го търсихме. Точно това и получихме", добави той.

"Срещу отборите от горната част на таблицата се получават и такива мачове. Трябва да очакваш в някои моменти те да владеят топката и да доминират. Не беше лесно, защото Тотнъм наистина е много силен отбор и остава чувството, че заслужаваха повече от тази загуба. Ние обаче показахме, че искаме много победата и че ние също сме от най-добрите отбори в първенството. Вече не ни интересува как печелим. Всичко опира само до трите точки и ние мислим само за тях", продължи Александър-Арнолд.

"На няколко пъти през сезона вкарахме късни голове - срещу Челси навън, срещу Евертън у дома и в последните два мача. Показахме, че се борим до последната секунда. Печелим по различни начини и се надявам това да продължи в последните шест мача", завърши той.