Футболистите на Ливърпул са в страхотна серия и са длъжни да я продължат, ако искат да се доближат до броя точки от миналата година и евентуално до трофея от английското първенство, заяви Трент Александър-Арнолд след победата с 3:1 срещу Манчестър Сити в неделя.

"Намираме се в добра форма и отлична серия. Все още сме непобедени и целта ни е това да си остане така. Просто искаме да продължаваме да печелим точки. У дома имаме предимство с феновете ни, така че на Анфилд сме просто длъжни да бъдем безкомпромисни и да печелим", каза десният бек на Ливърпул за Скай Спортс.

"Дано успеем да задържим импулса от тази победа. Няма значение с каква нагласа ще влизат следващите ни съперници в мачовете. Ние трябва да бъдем концентрирани върху нашата игра и да печелим възможно най-много точки.

"Миналата година го направихме и не беше достатъчно, така че отново трябва да се доближим до тази цифра и се надявам този път да спечелим трофея. Все още обаче е твърде рано да говоря за това. Сезонът е много дълъг".

Робъртсън добави: "Продължаваме мач за мач, колкото и скучно да звучи това. Феновете сигурно искат да чуят нещо различно, но нашата философия е такава. Проработи миналата година, продължава да работи и през тази. Бихме Сити у дома и това е добре, но има още много мачове. По принцип най-трудните периоди са след паузата за национални отбори и около Коледа, а това тепърва предстои".

Бековете на Ливърпул изиграха нов страхотен мач и двамата заедно изградиха атаката за гола на Мохамед Салах за 2:0.

"Трент ми подаде диагонален пас по конец и дори имах малко пространство пред себе си. Видях Боби и Мо в две различни добри ситуации и се радвам, че успях да намеря един от тях. Страхотно е, че Мо вкара. Днес бяхме много силни и си заслужихме победата", каза още шотландецът./БТА