Алекс Окслейд-Чембърлейн призна, че е привилегирован и изпитва гордост от факта да е удължил договора си с Ливърпул през миналата година. Английският национал се съгласи за нов тригодишен договор на старта на този сезон, което бе „награда” след травмата в коляното, която го извади за цялата минала кампания.

Окслейд-Чембърлейн пристигна на „Анфийлд” с трансфер за 35 млн. паунда от Арсенал и благодари на „червените” за подкрепата, която е оказана по време на контузията, която лекуваше играча. „Това бе голям момент за мен. Наистина съм развълнуван след травмата. Говорихме много преди да постигнем съгласие, което значи много за мен”, каза халфът пред сайта на Ливърпул.

„Да играеш за такъв отбор, който така те подкрепя, е феноменално. Травмата ми беше такава, че или може да ми подобри кариерата или да я срине до основи. Клубът ми предложи договор във времена, които може би са рискови за институцията, но това само показа колко вяра имат в мен да се възстановя и да помогна. След травма в колената никой няма гаранция как ще се върнеш на терена, което е великолепно за мен”, каза още той.

„Чувствам се привилегирован и изпълнен с гордост и чест да удължа времето си в този невероятен футболен клуб с невероятни играчи. Това е един от любимите ми моменти с фланелката на Ливърпул през сезона”, каза още Окслейд-Чембърлейн.

Полузащитникът има 30 мача за „червените” във всички надпревари досега през сезон 2019/20. От тях 18 са като титуляр.