Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обърна внимание на своите играчи, че подходът им към срещата с Лацио от Серия А не е бил най-добрият. Късната победа с 1:0 накара наставника да заяви, че очаква различно лице от футболистите при реванша срещу Тотнъм от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Пауло Дибала реализира по изключителен начин в продължението на „Олимпико”, за да донесе на Юве изключително ценна победа в гонитбата с Наполи за първото място. За аржентинеца това беше първа изява като титуляр от 2 месеца насам.

Шедьовър на Дибала смълча Лацио

„Футболът е свиреп. Трябваше да се борим за 2:2, а после загубихме Суперкупата (срещу Лацио – б.р.) в последната минута. Тази вечер те бяха победени по същия начин”, коментира Алегри.

„Беше труден мач, защото Лацио са на трето място, те издържаха физически и опциите ни в атака бяха много лимитирани. Играхме мача  така, както трябваше да го играем, бяхме длъжни да спечелим. Казах на момчетата, че един инцидент ще предреши изхода и излязох прав.”

„Не беше най-доброто ни представяне в техническо отношение, често губехме топката, но бяхме бдителни за контраатаките, защото те често ни нараняваха с тях преди.”

Срещу Тотнъм Ювенус се намира в неизгодна позиция след 2:2 у дома в първия мач.

„В сряда имаме нужда от съвсем различно представяне и подход. Най вече по причината, че Тотнъм не се защитава както Лацио”, допълни Алегри.