Ръководството на Челси се опитва бързо да потуши бурите в клуба. Заради незадоволителните резултати лондончани се надяват да привлекат на мениджърския пост Зинедин Зидан. Вторият, ще по-голям проблем обаче, е наказанието, което ФИФА наложи вчера на отбора за нарушаване на правилата за трансфери на 29 млади играчи.

Въпреки това от Челси са готови с контрадействие. Ако Зинедин Зидан поеме отбора, то той ще получи чудовищните 200 милиона паунда, които да похарчи през летния трансферен прозорец.

Санкцията на ФИФА гласи, че „сините” нямат право да подписват с нови играчи през следващите два прозореца. Наказанието обаче може да се отложи, ако от клуба обжалват. Това ще позволи на лондончани да осъществяват входящи трансфери през лятото.

ФИФА стовари сурово наказание на Челси

Зинедин Зидан се намира на първо място в листата на Челси за нови мениджъри. 46-годишният бивш наставник на Реал Мадрид е без работа от края на миналия сезон.

Според информациите в медиите на Острова, специалистът би бил щастлив да чуе, че ще може да похарчи баснословна сума през лятото, знаейки, че това ще бъде неговият отбор през следващите 18 месеца.

Челси с официална позиция по повод наказанието

Лондончани обаче ще имат конкуренция в лицето на Ювентус за подписа на Зизу.

От ФИФА наложиха наказанието на Челси, след като са били разгледани детайлно повече от 100 сделки. Клубът ще трябва да плати глоба от 460 хиляди паунда и да даде 90-дневен срок, в който да регулират положението на засегнатите млади играчи.