Наставникът Зинедин Зидан е избор №1 за следващия сезон при треньорския пост на италианския Ювентус. Това ще стане факт, ако „бианконерите” се провалят в Шампионската лига.

Този провал не е толкова далеч, след като „старата госпожа” се сгромоляса при гостуването на Атлетико в Мадрид и загуби с 0:2. След харченето на над 100 милиона евро за привличането на Кристиано Роналдо това би било катастрофален резултат за Макс Алегри и компания.

В четвъртък пък акциите на Ювентус се сринаха до близо 11% след негативния резултат на „Уанда Метрополитано”.

Италианският Tuttosport пише, че Алегри ще напусне „Ювентус Стейдиъм”, ако Юве се провали в поредния си опит да триумфира в ШЛ. Тогава фамилия Аниели пък веднага ще се свърже с бившия футболист на торинци – Зинедин Зидан.

Французинът пък ръководи Реал Мадрид за две години и половина, в които триумфира три пъти с Шампионската лига. Името на Зизу е свързвано с поста и в Челси, който е близо до това да отстрани настоящия си мениджър Маурицио Сари.

Същевременно и Манчестър Юнайтед следи ситуацията около Зидан, след като още не е взел решение дали ще задържи задълго временния мениджър Оле Гунар Солскяер. След уволнението на Моуриньо от „Олд Трафорд” Зидан бе един от главните кандидати.

Въпреки това възможността да се завърне в Ювентус, както и да работи отново заедно с Кристиано Роналдо дава допълнителни шансове на Юве да бъде поет от легендарния бивш френски футболист.