Плеймейкърът на Тотнъм Кристиан Ериксен е следен и желан от няколко на брой европейски гранда. Това сподели агента му в изказване за лондонски медии.

Датският национал е един от най-силно представящите се футболисти на „шпорите”, а интересът към него не датира от вчера. Контрактът на полузащитника е за още два сезона, а на седмица Ериксен прибира 70 хиляди паунда.

Испанският гранд Барселона има големи надежди за акостирането на датчанина на „Камп Ноу”, докато медиите в Испания вярват, че и големият враг Реал Мадрид ще се впусне в надпреварата, търсейки заместник на Лука Модрич.

„Ериксен иска да се съсредоточи напълно в представянето си на Мондиала, а това е най-важното сега за него. Разбира се, това е в професионален план. Знаете, че той и неговата приятелка очакват бебе съвсем скоро, а това е нещо, което е от същинско значение за него”, сподели”, заяви агентът Шуутс.

Запитан на въпрос, какво е бъдещето на агента му Мартин Шуутс сподели: „Единственото нещо, което мога да ви кажа сега е, че няколко клуба искат да купят Кристиан, но не желаем да коментираме с имена”.